Návod

28.03.2008 | Ján Trenčanský

Autor textu : Anh Hai Le "Dark Angel" (haianh@seznam.cz)

Napsáno exkluzivně pro www.cheater.cz - všechna práva vyhrazena. K uveřejnění potřebujete náš souhlas - pište na scorpions@seznam.cz.


1) Užitečné klávesové zkratky

[F5] - quick save
[F6] - quick load
[M] - mapa
[B] - dalekohled
[L] - baterka

2) Rady

Pokud máte k dispozici Nhuta, tak ho nechte jít prvního, nejen že vám odhalí pasti a skryté nepřátele, ale také vás zavede k cíli tou nejlepší cestou.

Při bitevní vřavě vám může dojít munice nebo zdraví. Pokud se tak stane, tak si zavolejte Bronsona - munice nebo Crockera - zdraví.

Prohledávejte mrtvá těla, můžete najít lékárničky, munici nebo důležité dokumenty.

Pokud k dispozici nemáte Bronsona, tak si neberte americké zbraně, protože shánět munici do těchto zbraní je naprosto nemožné. Proto je zahoďte a seberte VC zbraně.

3) Návod

1. mise - Lékařský výjezd

Po příletu na Nui Pek vás přivítá radista Defort, pokecáte si spolu a pak si zajděte za kapitánem, který sídlí v budově s americkou vlajkou. Kapitán vás seznámí s okolím a na konec vás zavede do svého bunkru, kde si hodíte bagáž do skříně. Běžte pak na střelnici, kde si vyzkoušíte pušky, po chvílí do střelnice přijde medik Cocker, který vás zavolá, abyste s ním a kapitánem jel k místní vesnici. Pojedete v jeepu k vesnici, chvílí posečkejte a najednou přiletí kulka a zabije domorodce. Ihned se někam schovejte a připravte si pušku. Hledaný sniper je schovaný na kopci za kládou, použijte dalekohled [B], abyste ho lépe detekovali. Pak se za nim dostaňte a zabte ho. Prohledejte mrtvolu a vraťte se zpět ke kapitánovi.

2. mise - 3 kaňony

Nyní budete mít pod kontrolou Cockera, Deforta a Nhuta. Nejdříve klikněte na Nhuta, aby vás provedl přes hustou džungli. První překážkou bude granátová past, Nhut vždy zastaví, dokud to neodstraníte. Jděte se blíže k pasti a najděte místo, kde je granát, klikněte tam, čímž odstřihnete drát, další past jsou bambusové bodce, ty se deaktivují stejným způsobem. Na další pasti můžete také narazit, ale pokud se budete držet Nhuta, tak budete vždy varování včas. Pokračujte do místa, kde musíte zavolat na velitelství (blikající ikona rádia), takže zajděte za Defortem a zavolejte si. Spolu s vaší bandou zabte nepřátele, kteří jsou před vámi. Probojujte se přes průsmyk.

Následujte Nhuta v cestě, dostanete se k potoku a pak k nepřátelskému seskupení. Zabte je všechny a někde u místa, kde bylo seskupení, najdete skryté skladiště v zemi, hoďte tam C4 a hotovo.

3. mise - Kmen Bahnar

Pokračujte dále cestou až k vodopádu, poblíž najdete raněného civilistu, který vám oznámí napadení vesnice. Utíkejte do vesnice a čekejte příchod nepřátel. Až přijdou, zabte  je všechny. Po jejich likvidací přiletí vrtulník, který vás odveze zpět.

4. mise - Půlnoční překvapení

Dejte si pokec s kapitánem a Hornsterem, po chvílí bude základna pod nepřátelským útokem. Do velitelství vleze nepřítel, kterého zabte. Až vyčistíte okolí hlavní budovy, tak se dejte k západní bráně ke kapitánovi, ten rozdělí úkoly, vy a Hornster se dáte přímou cestou přes bránu. Za ní zabte nepřátele, po jejich likvidaci se dejte k minometnému hnízdu, poblíž je vchod do tunelu. Slezte po žebříku dolů a na konci tunelu položte C4 na bedny, pak honem zpět nahoru.

5. mise - Operace plechovka

Překročte zničený železniční most, nepřátelé jsou schovaní v betonovém bunkru. Dejte se k levému bunkru, po vyčištění pokračujte v cestě, dokud nedorazíte k údajně nepřátelským tankům. Jediné, co tam najdete, jsou staré francouzské tanky. Zavolejte si Deforta a ohlaste chybné informace ohledně tanků. Dostanete nový rozkaz, prozkoumat okolí. Kousek odtud najdete zákopy plné nepřátel. Celé to tady vyčistěte, pak vlezte malým tunelem do údolí.

Někde zde najdete raněného vojáka, kterého odneste k vrtulníku. Následujte Nhuta k dalšímu zákopu, i tam to celé vyčistěte, pak přiletí kapitán a dostanete úkol najít ztraceného vojáka Marva.

Vlezte do tunelu a projděte jím na druhý konec, kde se dostanete na volné prostranství, tam někde v křoví se nalézá skrytý vchod do dalšího tunelu. V tomto druhém tunelu najdete mnoho pastí, takže postupujte opatrně, dostat se z tunelu by ale neměl být problém. Až se dostanete ven, tak se pokuste spojit se základnou, bohužel zde není přistávací plocha, proto se dejte podél řeky až k lávce. Překročte mostík a dál pokračujte proti toku řeky, dokud nedorazíte k malému ostrůvku, kde naskočte na člun. Kámoš bude řídit člun a na vás zbyl kulomet, takže pokoste okolí. Loď se bezpečně dostane k základně LLDB a hupsky na vrtulník.

6. mise - Válečný zajatec

V této misi doporučuji používat tiché zbraně. Jste vysazeni v bažině, Nhut vás bezpečně provede přes nebezpečná místa, postřílejte několik nepřátel, kteří se pokouší vás zastavit.Až dorazíte do místa, kde již uvidíte vesnici s nepřátelskými jednotkami, tak si připravte pistoli s tlumičem. Jakékoliv vyvolání poplachu je nežádoucí. Spolu s Nhutem se dostaňte k místu, odkud uvidíte na vesnici, zabte nejdříve stráže a pak jděte dolů. Propližte se opatrně ke kleci s vězněm a pak dejte znamení Bronsonovi, který odpálí skladiště, v tomto zmatku osvoboďte vězně a spolu s ním utíkejte do bezpečí na kopec ke svým přátelům.

7. mise - Velký bahenní úklid

Držte se vedle Nhuta. Spolu s vaší bandou musíte vyčistit celou oblast. Postupně projdete od ostrůvku k ostrůvku a zabíjejte všechno, co se hýbe. Kapitán se pokouší vyzvat nepřátele ke kapitulaci, 2 nepřátelé se dobrovolně vzdají. Pokračujte k dalším ostrůvkům, na konci této cesty najdete větší ostrov a tam si pěkně zabojujete. Až zabijete posledního nepřítele, tak mise je splněna.

8. mise - Jízda serpentinami

Spolu s Cockerem máte jet k vesnici, takže naskočte na jeep a jedem. Až dorazíte k vesnici, tak vás kapitán kontaktuje, musíte jet do blízké základny LLDB, která byla napadena minometnou palbou. Naskočte na jeep a jeďte dle mapy k základně, při jízdě si dávejte pozor, ať nespadnete z jeepu. Velkou překážkou pro vás bude spadlý strom, takže musíte vystoupit a jít po svých. Pokračujte v cestě a brzy byste měli dostat úkol, vyčistit 3 minometná hnízda. Hnízda se nacházejí u břehu řeky, po jejich zničení se vraťte k základně a ubraňte se již chabému útoku.

9. mise - Rádiový převáděč

Asi jedna z nejlepší misí ve hře. V této misi praktický nemusíte nikam běhat, jenom zůstaňte na kopci a koste po okolí. Zatím letíte ve vrtulníku, ostřelujte nepřátelské jednotky. Po jejich zlikvidování vrtulník přistane na kopci. Lehněte si, protože to, co teďka zažijete, je opravdové peklo. Seberte si nejdříve M-16, nebo sniperku a ostřelujte přicházející nepřátele. O munice a lékárničky se postarají Bronson a Cocker, takže nemusíte šetřit municí. Po tvrdém a náročném odporu konečně přiletí vrtulník, který vás odveze do bezpečí.

10. mise - Ruiny Po Tlong Karai

Bohužel jste byli sestřelení, piloti jsou mrtví. Opět pošlete Nhuta dopředu. Musíte se dostat s vaším týmem na kopec. Probojujte se přes nepřehlednou džungli až k ruinám, které od základu vyčistěte. Kousek dál narazíte na oddíl Delta 1, tam dostanete rozkaz abyste podpořili útočný tým. Cestou k nim se probojujte přes několik zákopů a postupně se dejte na vrchol kopce. Někde nahoře v zákopu se nalézá vchod do podzemní základny nepřátel, takže prolezte jím tam až k bunkru NVA.

Odtud vylezte po žebříku nahoru a uvidíte 1. protiletadlovou obranu, cesta k tomuto dělu není jednoduchá, takže si hlídejte záda i boky. Až tam dorazíte, tak tam hoďte C4, která dělo zničí. 2. dělo se nachází na nádvoří prastaré budovy, cestou k tomuto dělu určité potkáte důstojníka NVA, kterého zabte a seberte mu jeho plány. Poblíž posledního děla najdete vchod do tunelu.

Vlezte dovnitř, po chvílí je tunel zasypán, takže jste uvěznění. Určitě tady najdete šachtu se žebříkem, tak se vydejte dolů. Ve spodních tunelech se snadno ztratíte, takže se podívejte na mapu, kterou jsem pro vás připravil a snad se z toho dostanete. V tunelu nejsou nepřátelé, takže se nemusíte bát.



Pozn. k mapě: vašim úkolem je dostat se do místa, kde uvidíte na zemi sekeru, kousek dál je již zatopený tunel, kterým musíte na jedno nadechnutí proplavat.

Až překonáte strašlivý tunel a dostanete se na povrch, tak se dejte k vesnici, která je pod nepřátelskou kontrolou. Pokud si chcete zabojovat, tak se klidně vydejte do vesnice a zabte všechno co se tady hýbe, jinak se normálně propližte z dosahu vesnice.  Procházení v husté džungli je velmi nepříjemné a ještě je to v noci, takže jediná pomoc pro vás bude kompas. Pokud se dostanete k bažině, tak jste na správné cestě ze zeleného pekla. Najděte poblíž mostík, kterým se dostanete na ostrůvek s domkem. Uvnitř jsou 2 chlápkové, takže je zabte a pokuste se najít dřevěnou kládu přes vodu. Dejte se přes ni na druhou stranu k ruinám. Zavolejte si o taxík, po vystřelení světlice na vás zaútočí nepřátelé, takže se někde v chrámu schovejte a koste. Až se situace uklidní, tak si pro vás přiletí vrtulník a vy odlétáte zpět na základnu.

11. mise - Vesnice Bahnar

Vrtulník vás vysadí s Nhutem v husté džungli. Opět nechte stopaře jít jako první. Najdete zde mnoho pastiček, takže se dívejte, kam šlapete. Spolu s Nhutem se dostanete k řece, která je silně okupovaná nepřáteli, opět to tady vyčistěte. Cesta k vesnici je bohužel zablokována, takže to vemte oklikou. Až se dostanete do vesnice, tak zjistíte, že je celá zničená, proto kontaktujte kapitána a řekněte mu o této skutečnosti. Najdete zde raněného civilistu a vzápětí si uvědomíte, že jste v pasti. Nepřítel se opevnil na kopci, takže se se svými muži stáhněte a pak nechte Nhuta, aby vás zavedl přímo k jejich postu. Až se tam dostanete, tak zabte všechno, co se hýbe. Po chvílí si pro vás přiletí vrtulník, řekněte Nhutovi, aby vás zavedl k přistávací plošině.
 


Dokončení mise :

Takže nejdříve pomocí kulometu ve vrtulníku se pokuste zabít co nejvíce nepřátel. Stíhačky se pokouší zničit most, ale bohužel se jim to nepovede, takže vás vrtulník vysadí poblíž místa. Probojujte se přes tuny nepřátel až k mostu, pak se dejte k pilířům, ke každému z nich položte nálož. Pak se běžte zpět nahoru a utíkejte k vrtulníku.

12. mise - V obležení

Nejdříve se vybavte nějakou rychlou zbraní s velkou kapacitou munice. Pak se dejte k západní části základny a tam se dejte ke kulometnému hnízdu. Najdete zde kulomet a také odpalovací zařízení, které aktivuje nastražené výbušniny před základnou, použijte to, pokud je situace mimo kontrolu. Střílejte na nepřítele, jenom si dávejte velkého majzla na chlápky, kteří drží v ruce dřevěná prkna, ti se pokouší hodit je přes příkop a projít jím bezpečně do základny. Pokud se tak stane, pak máte pořád možnost pomocí samopalu nebo granátometu zničit prkna.

Po dlouhém odporu budete vyzvání, abyste se stáhli blíže do základny, to proveďte, protože za chvílí se to tady bude hemžit nepřáteli. Další špatná zpráva - nepřítel si povolal na pomoc tank, takže se dejte k hlavní bráně a cestou všechno koste. Až se dostanete pod tank, tak tam připevněte výbušninu. Cesta ze základny je tímto volná a spolu s vaší bandou už jen shlédněte poslední animaci.
 
 

 

 

Vietcong Centrála

Vitajte na novej Scorpions Vietcong Centrále (VCC). Niektorý poznali tento web keď tu bola ešte len stránka o VC2. Ale tomu je koniec. Teraz tu je VC1, FA, RD/RS a VC2 modul. Nehovorím že updaty budú bývať každý deň ale budú bývať minimálne 2-krát týždene. Dúfam že sa časom dostaneme medzi najlepšie weby o Vietcongu.

Ján "J" Trenčanský

1.8.2008