Tipy a Triky

29.03.2008 | Ján Trenčanský

1. 
Hned na začátku, tedy v táboře Nui Pek, jděte tam, kde budete mít - později, až si promluvíte s Rossenfieldem - svůj osobní bunkr. Několikrát se pokuste otevřít dveře dokud neuslyšíte, jak k vám někdo zevnitř promlouvá (asi Douglesův duch :-)). Za chvíli se vám objeví v ruce granátomet a začne za vámi chodit zoombie. Navíc se můžete projet v džípu po Nui Peku. 
 
2.
V misi Velký bahenní úklid počkejte na kapitána Rosenfielda a jděte s ním a se zajatci k vrtulníku. Před přistáním Uhčka k němu dojděte a stiskněte
[ENTER] (říct mu pravdu). Uteče do minového pole.
 
3.
Prohledávejte mrtvé protivníky, někdy u nich najdete fotky nebo různé dokumenty.
 
4.
Určitě jste si všimli, že v misi Outpost (Pevnůstka) namáte ženistu a tak asi každého napadlo vzít si AK-47. Jenže na téhle misi nemá ani jeden komunista Kalacha, takže tímhle si moc nepomůžete.
 
5.
Prohlédněte si intro v briefingu před 2.misí (Tři kaňony) a jakmile se objevíte ve svém bunkru, jděte na střelnici. Zde vemte jakoukoli zbraň a postřílejte všechny lahve, které tu jsou. Ale opravdu VŠECHNY ! Tzn. ty, co jsou vystavené jako terče a jednu láhev najete pod stolem, na kterém se vám objevují nové zbraně. Střelte do ní a v tu chvílI začne hrát ne zrovna příjemná hudba a na sřelnici se objeví Bronson !
 
6.
Štvou vás Vietkongoví snipeři ? Můžete se k nim dostat. Prostě se plazte, ale nemůžete zpomalit nebo zastavit, jinak vás zaměří !!! A taktéž nemúže být nablízku někdo s Automatem, jinak vás oddělá. Totéž platí protí kulometným hnízdům. I sniper i kulometčík budou střílet asi metr před vás. 
 
7.
Můžete ošetřovat svoje spoluhráče. Stačí, když si vezmete obvaz a přistoupíte k nějakému zraněnému Američanovi, zmáčknete levé tlačítko a potom jeho rány zmizí. Bohužel už nebudete mít žádný obvaz pro sebe, proto je lepší když si počkáte na doktora.
 
8.
Dejte si výcvik č. 4, kde budete hrát přestřelku s voskovými kulkami. Nechte se naschvál zastřelit a jak budete mít pracky nahoře, tak si lehněte a plazte se. Zajímavé, nemusí ani hýbat rukama :-).
 
9.
V tunelech si zapněte baterku - [L]. Také používejte chemické trubky pro orientaci v místach, které jste už navštívili.
 
10.
Seká vám hra pri väčších prestrelkách? Musím priznať, že aj ja som mal rovnaký problém ale pritom akú mám zostavu sa mi nad tým rozum pozastavoval. Riešenie je v podstate jednoduché stačí znížiť kvalitu zvuku. Vysvetlenie od zvukového designera Filipa Oščádala z  Pterodonu:

Tím, že se zmenší množství bufferů a samplů v paměti, dojde také k obrovskému nárůstu cyklování dat v cache. Proto doporučuji měnit nastavení pouze pro SW buffery nebo pro majitele onboardů. Hra je optimalizovaná na CL Audigy a nastavení kvality na 5ku odpovídá Audigy2 příp. obdobné kartě s 64 HW kanály. Nastavení kvality zvuku má význam pro karty nepodporující HW nebo když si zapnete pouze SW podporu. Pozor také na nastavení akcelerace v OS, každý to má jinak a Full Acceleration nebývá základním nastavením. Pro CreativeLabs karty obecně doporučujeme kvalitu 4 a 4 reproduktory a multikanálovou hudbu, pro Audigy 2 pak
 

 

Vietcong Centrála

Vitajte na novej Scorpions Vietcong Centrále (VCC). Niektorý poznali tento web keď tu bola ešte len stránka o VC2. Ale tomu je koniec. Teraz tu je VC1, FA, RD/RS a VC2 modul. Nehovorím že updaty budú bývať každý deň ale budú bývať minimálne 2-krát týždene. Dúfam že sa časom dostaneme medzi najlepšie weby o Vietcongu.

Ján "J" Trenčanský

1.8.2008